SAMSON AG je prevzel SED Flow Control

Od 7. septembra 2017 spada specialist v izdelavi ventilov SED Flow Control GmbH iz Bad Rappenau-a v SAMSON koncern. SAMSON s to potezo razširja svoj portfelj izdelkov z dodajanjem ventilov za farmacevtske, biotehnološke in  prehrambene trge.
 

"Z akvizicijo SED-a, bomo svoj vodilni položaj na področju farmacevtske in biotehnologije dodatno podkrepili in tudi tukaj vztrajno nadaljevali z digitalizacijo in avtomatizacijo procesov z inteligentno in omreženo ventilsko tehnologijo SAMSON"

- Predsednik uprave Samson AG: Herr Andreas Widl





 
S 100 visoko usposobljenimi zaposlenimi, SED razvija in izdeluje membranske ventile iz kovine za aseptične aplikacije, kot tudi membranske in poševno sedežne ventile iz kovine in umetne mase za uporabo v industriji. Poleg tega ima SED v svojem programu tudi krmilnike položaja - pozicionerje, elektromagnetne ventile, dajalnike signalov in merilnike pretoka (rotametre).

Izven Nemčije je imel SAMSON SED že do sedaj nekaj lastnih prodajnih, storitvenih, servisnih in skladiščih kapacitet, kot npr. v ZDA. Prodajna partnerstva pa so obstajala praktično vseh drugih državah. Zaradi prevzema, SAMSON SED sedaj razpolaga s svetovno prodajno in storitveno mrežo!
Med pomembnejše stranke SAMSON SED-a spadajo vodilni proizvajalci, kot npr.: Bayer, Roche, Merck Beiersdorf (Nivea), Novartis, Pfizer, Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Colgate, GEA in Bosch.

Prednost pred konkurenco in dodano vrednost za uporabnika predstavljajo inovativne rešitve kot npr. edinstven membranski sedež brez "mrtvih" prostorov, kompaktne in fleksibilne konstrukcije ventilov, individualne rešitve, dolgotrajna obremenitev pri zahtevnih procesnih pogojih, spoštovanja svetovnih higienskih standardov in zahtev glede sterilnosti kot tudi preprostost čiščenja procesa.

Kot dolgoletni zastopnik in predstavnik obeh podjetij, tako Samson AG kot SED Flow Control na slovenskem tržišču smo ponosni in se veselimo novega hčerinskega podjetja SAMSON SED v družini podjetij koncerna Samson AG.

V prilogi si lahko ogledate brošuro artiklov za prehrambeno, farmacevtsko in biofarmacevtsko industrijo ter uradno tiskovno poročilo.


 

Preberite tudi