SAMSON Open Industry 4.0 Alliance

Najavljen je odprt ekosistem za digitalno transformacijo industrijske proizvodne opreme


Na Hannover Messe 2019 (HM) so evropska podjetja iz področja strojništva, industrijske avtomatizacije in programske opreme spodbudila ustanovitev združenja Open Industry 4.0 Alliance s podrobnim sporazumom o sodelovanju. Ustanovni člani so podjetja BECKHOFF, Endress + Hauser, Hilscher, ifm, KUKA, MULTIVAC in SAP. Zveza je v odprta za vsako podjetje. Poleg družbe SAMSON so tudi druge družbe, kot so Balluff, GEBHARDT, Pepperl + Fuchs, SCHMIDTSCHE SCHACK ali WIKA sedaj že članice Open Industry 4.0 Alliance. Članice se vzajemno zavzemajo za oblikovanje standardiziranega in odprtega ekosistema za delovanje visoko avtomatiziranih tovarn in obratov, ki vključujejo logistiko in storitve. Zveza želi s tem premagati lastninske rešitve in tako digitalnem preoblikovanju evropske industrije podati odločilen vzgon v to smer. Podjetja načrtujejo - skupaj s prihodnjimi člani - na podlagi obstoječih standardov, kot so IO-Link, OPC UA in RAMI 4.0 - tako imenovani Open Industry 4.0 okvir (Framework).

 "Odprto zavezništvo vidimo kot pomembno možnost digitalizacije za uresničitev dodane vrednosti za naše stranke. SAM DIGITAL, SAMSON-ov digitalni portfelj, je zasnovan tako, da harmonizirano deluje v skladu s storitvami Open Industry 4.0 Alliance. Z dobro uravnovešenim razumevanjem odprtosti in varnosti arhitekture ter rešitev, ki izhajajo iz njih, je popolna integracija Samsonovih rešitev za upravljanje s sredstvi naslednji logičen korak za nas”; je povedal Dr. Thorsten Pötter, vodja za digitalne tehnologije pri SAMSON-u.

Zavezanost med ustanovitelji in člani združenja Open Industry 4.0 Alliance zagotavlja strankam odprto, na standardih temelječo in združljivo ponudbo za celotno pot od objekta v hali tovarne do servisa. Stranke lahko izbirajo med modularnimi, združljivimi in prilagodljivimi rešitvami ter komponentami storitev. Vsaka od teh temelji na temeljnih kompetencah ustanoviteljev in članov zavezništva, skupaj pa predstavljajo možnosti in rešitve  z nizkim tveganjem, nevtralnih proizvajalcev, obstoječih in poznanih dobaviteljev za procesno tehnično industrijo.

Več informacij o Open Industry 4.0 Alliance na www.openindustry4.com

Preberite tudi