Proizvajalec sistemov za odkrivanje puščanja dvostenskih rezervoarjev in cevovodov SGB postane del skupine Elaflex


Z veseljem sporočamo, da je skupina ELAFLEX HIBY s sedežem v Hamburgu s 1. decembrom 2022 prevzela nemškega dobavitelja in proizvajalca tehnologije za odkrivanje puščanja SGB GmbH s sedežem v Siegenu.

SGB GmbH letos praznuje 60. obletnico delovanja. Detektorji puščanja SGB se uporabljajo za spremljanje puščanja vseh vrst rezervoarjev in cevi z dvojno steno. Podjetje SGB je tehnološki vodja inovativnih rešitev za odkrivanje puščanja s tem trajnostno varuje okolje. Cilj obeh podjetij je okrepiti in nadalje razviti celoten portfelj sistemov za  nadzor puščanja rezervoarjev z dvojnimi stenami, cevovodov in zadrževalnih prostorov. Fokus bo na sistemih in aplikacijah z visokim vakuumom za vodik in LNG.

CEO EH-Gruppe Stefan Kunter (li.) und SGB-Geschäftsführer Jost Berg (re.)


Skupaj v prihodnost

Stefan Kunter, izvršni direktor skupine ELAFLEX HIBY, pravi: "Zelo smo veseli, da lahko sprejmemo SGB kot del EH skupine, ki je že desetletja prepoznana s svojim vodstvom in zaposlenimi. Prevzem tako visoko uspešnega podjetja nam zagotavlja, kot mednarodno delujoč dobavitelj sistemov za tehnologijo oskrbe z gorivom, z odlično osnovo za nadaljnji razvoj naših konceptov izdelkov."

SGB bo v novi konstelaciji ohranil svojo operativno neodvisnost in prodajne kanale. Jost Berg bo ostal generalni direktor in bo še naprej vodil svojo ekipo 45 zaposlenih na lokaciji v Siegnu.

Jost Berg pojasnjuje: "Zelo se veselimo sodelovanja, saj delimo iste vizije in vrednote. Z združevanjem našega strokovnega znanja in izkušenj krepimo svoj vodilni položaj na trgu in ustvarjamo v prihodnost usmerjeno osnovo za našo visoko zmogljivo opremo in standarde storitev. Ekipa SGB bo tudi v prihodnje podpirala vse stranke in partnerje s svojo kakovostjo, inovativnostjo in popolno storitvijo.«

Elaflex in SGB v Sloveniji

Z vesejem vam sporočamo, da se s tem prevzemom za vas končne uporabnike v Sloveniji ne spemeni poponoma nič. Podjetje GIA-S d.o.o. ostaja, tako kot do sedaj, zanesljiv partner in uradni zastopnik podjetij Elaflex kot tudi SGB za slovenski trg.



 

Preberite tudi