Elaflex oprema za H2

Elaflex oprema za LH2 • Tekoči dušik



S točilno pipo N-LH2 in ponudbo cevi, Elaflex kot prvi  na svetu ponuja rešitev za točenje goriva za tovornjake LH2 / sLH2 s kriogenim vodikom. Ravnanje oz. rokovanje je primerljivo z našimi suhimi sklopkami ('Push-Turn' - Porini - zasukaj: za pretok / 'Turn Pull - obrni-povleci: za zapiranje). Komponente za polnjenje goriva so prilagojene za temperaturno območje od -253°C do +85°C in delovni tlak do 25 barov (2,5 MPa). Sistem je v celoti vakuumsko izoliran. Točilna ročka ima eno vgrajeno funkcija izplakovanja. Pretočna zmogljivost pri DN 15 ( 1/2 ") je 150 l/min ( 640 kg/h ).  Druge velikosti in pretoki za druge aplikacije so dobavljive po povpraševanju.



Elaflex oprema za H2 • Stisnjen vodik
 


Za nakladanje in razkladanje transportnih cistern in prikolic za transport vodika visoke gostote je Elaflex razširil svojo ponudbo s krogelnimi ventili, povratnimi ventili do DN 25 ( 1" ) in hitrimi spojkami ( 1/2" ) za visokotlačno območje. Ta oprema omogoča znatno višje pretoke kot konvencionalne komponente za polnjenje H2, tiste za delovni tlak od 350 barov (35,0 MPa) ali v primeru krogelnih ventilov do 380 barov (38,0 MPa). Hitre spojke (1/2") imajo pretok 2,5 m3/h (pri padcu tlaka 1 bar). Elaflex ima razvite hitre spojke tudi za višje skladiščne tlake do 700 barov (70,0 MPa). Primerne bodo za učinkovito nakladanje in razkladanje tovornih prikolic/cistern.

 
H2 • Nizkotlačni vodik


S cevmi za vodik  tipa H2 za nizkotlačno območje Elaflex dobavlja kompletno prevodne priključne cevi za prenos 100% vodika. Primerne so za procese in postopke, pri katerih se med drugim določene snovi obdelujejo s pomočjo hidrogeniranja z vodikom ali pa za proizvodnjo energije dovajajo čisti vodik v gorivne celice. Robustna
konstrukcija cevi z delovnim tlakom 20 barov (2,0 MPa) ima zelo nizko prepustnost < 0,36 Ncm³/h. Cevi H2 so na voljo v velikostih DN 13 - 50 (1/2" - 2") z možnostjo uporabe stisljivih tulk, sistemom spajanja SPANNLOC ali SPANNFIX.  


 
Kompenzatorji Elaflex ERV-H2+
 

Za mehansko ločitev cevovodov od črpalk in kompresorjev, ki se uporabljajo za prečrpavanje vodika ima elaflex na voljo nov gumijasti kompenzator tipa ERV-H2+. ERV-H2+ ima nizko prepustnost ter je zato primeren za prenos tudi do 100% vodika, kot tudi za 100% metan oz mešanice plinov, tako imenovane 'hythanes'. Največji delovni tlak je 25 barov (2,5 MPa).

Preberite tudi