Regulacijski ventili in rešitve za avtomatizacijo v proizvodnji pnevmatik



Regulacijski ventili in rešitve za avtomatizacijo v proizvodnji pnevmatik

Regulacijski ventili SAMSON , ki so enostavini za vzdrževanje in dobro preizkušeni v praksi izpolnjujejo vse zahteve, ki se jim jih zastavi. Njihova modularna zasnova ponuja prilagodljive možnosti uporabe v smislu pomožnega napajanja (brez, pnevmatskega ali električnega), tipa priključkov (prirobnice ali clamp spojke) in nadzornega signala (analognega ali digitalnega). Njihova kakovost in servisu prijazna zasnova pozitivno vplivata na razpoložljivost sistema. Sofisticirane komponente, kot sta SteamUnit ali električni krmilni pogon tipa 5724-8, optimizirajo bistvene procesne korake in vodijo k večji učinkovitosti z zmanjšanjem porabe energije. Zaposleni v SAMSON-u imajo široko paleto znanja in izkušenj s področja regulacijskih ventilov in procesov. Preko globalne prodajne in servisne mreže zagotavljamo k strankam usmerjeno podporo tako naročnikom in uporabnikom tehnologije SAMSON.



 
Osnovni materiali
 
Proizvodnja surovin

Kontrolni ventili SAMSON se uporabljajo v številnih tovarnah po vsem svetu za proizvodnjo surovin za industrijo pnevmatik. Sem spadajo obrati za proizvodnjo sintetičnega kavčuka (npr. BR in SBR), silicijevega dioksida in raznih dodatkov.
 
Regulacijski ventili

Ventili tipa 240(3241) in 250 so še posebej primerni za temeljne kemijske procese.Zaradi širokega nabora variant jih je mogoče uporabiti v skoraj vseh procesnih pogojih za uravnavanje volumskega pretoka, tlaka in temperature.


 


Mešanica materialov

Ne gre samo za pravo mešanico surovin, ampak tudi za pravo temperaturo mešanja. Temperature je pogosto treba doseči hitro, vendar se ne smejo nenadzorovano dvigovati.

Merilne armature

Dozirne armature SAMSON PFEIFFER zagotavljajo znatno skrajšanje proizvodnih časov. Priključki brez mrtvega prostora, ki jih je mogoče zapreti, omogočajo popolnoma avtomatizirano doziranje polnil neposredno v dovodno linijo.



 


Oskrba z energijo
Vulkanizacija

Za vulkanizacijo gume v elastično gumo so poleg visokega tlaka potrebne tudi visoke temperature. SAMSON dobavlja individualno oblikovane regulacijske ventile z visoko natančnostjo in najvišjo kakovostjo.

Procesna regulacijska linija

S sistemom za vodenje procesov ponuja SAMSON kompaktno enoto za distribucijo pare in krmiljenje procesov. Struktura te končne, energetsko optimizirane sistemske rešitve omogoča prilagodljivo prilagajanje vsem običajnim vmesnikom.



 
Ekstrudiranje

Portfelj izdelkov SAMSON ponuja tudi prave naprave za ogrevanje ekstrudorjev s paro. SAMSON ima dolgoletne izkušnje z regulacijo oskrbe z energijo v obliki pare.

Regulatorji/ventili brez pomožne energije

Ustrezni regulacijski ventili in regulatorji brez pomožne energije so del osnovne dejavnosti podjetja SAMSON. Regulatorji, ki ne zahtevajo vzdrževanja in so enostavni za namestitev brez pomožne energije, jemljejo energijo za regulacijo iz pretočnega medija.



 
Hlajenje
 
 
Tako kot oskrbo z energijo je potrebno regulirati tudi hlajenje.

Električni procesni krmilni pogon za krmiljenje procesov

Električni krmilni pogon tipa 5724-8 podjetja SAMSON je idealen za nadzor temperature. Ta pogon integrira dva krmilna modula PID, s katerima je poleg regulacije diferenčne temperature mogoče izvajati mejne in kaskadne regulacije. V kombinaciji z ventilom je rezultat samozadostna in kompaktna krmilna enota, ki ne potrebuje dodatnega zunanjega krmilnika.




 

Preberite tudi